U trendu

„Gradska čistoća“ uklanja sneg sa javnih površina

BEOGRAD – Usled snežnih padavina JKP „Gradska čistoća“ angažovalo je danas više od 280 komunalnih radnika i oko 35 neophodnih vozila i mehanizacije na raščišćavanju i uklanjanju snega sa beogradskih javnih površina koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“.

To obuhvata pešačke zone, prilaze pešačkim prelazima, javna stepeništa, pasarele, podzemne prolaze i njihove prilaze i trotoare šire od pet metara, navedeno je u saopštenju tog beogradskog javno-komunalnog preduzeća.

U koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije, usled snežnih padavina radnici JKP „Gradska čistoća“ će, u dve produžene smene od po 12 časova, raditi i na posipanju soli, kako bi grad i sugrađani mogli nesmetano da funkcionišu.

Pored čišćenja snega, ekipe „Čistoće“ redovno obavljaju i svoju osnovnu delatnost odvoženje smeća sa teritorije Beograda.

Zbog padavina i niske temperature stvara se i poledica, što svakako otežava rad, te će sam proces pražnjenja sudova u pojedinim delovima grada biti nešto sporiji.

Apelujemo na sugrađane da imaju strpljenja jer je usled snežnih i obilnih padavina otežano kretanje kamiona, pa dolazi do kašnjenja u pražnjenju sudova za odlaganje otpada, ali ekipe rade u tri smene i stići će do svih lokacija, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar