Gradska prosvetna inspekcija u privatnom vrtiću „Zamak”

BEOGRAD – Gradska prosvetna inspekcija obaviće danas vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak“, iz kog su se u pojedinim medijima pojavili snimci zlostavljanja deteta i neprofesionalnog ponašanja.

Kontrola će biti obavljena po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka.

„Ukoliko se utvrdi da su snimci koje je objavio „Srpski telegraf” autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom“, rekao je Gak, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u tom vrtiću.

„To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole“, poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

„Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.