U trendu

Gradski Ombudsman apeluje na medije zbog incidenta na pijaci

BEOGRAD – Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je danas na medije da u svojim izveštajima o događaju koji se desio nedaleko od Vidikovačke pijace i sličnim slučajevima ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica, ističući da je po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole, saopštio je Beoinfo.

On je u saopštenju naveo da se najpre posredstvom elektronskih, a potom i štampanih medija, informisao o događaju koji se desio kod Vidikovačke pijace, kada je prilikom vršenja kontrole prodaje robe došlo do fizičkog sukoba, pri čemu je povređena pripadnica Komunalne milicije Grada Beograda.

„Iz medijskih objava dalje smo saznali da su nakon navedenog događaja jedno lice priveli pripadnici MUP-a, a da je pripadnica Komunalne milicije prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije“, naveo je on.

Kaže da je na osnovu navedenih saznanja, a u skladu sa Odlukom o ombudsmanu Grada Beograda, po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole.

Prema njegovim rečima, kontrola i nadzor obavljeni su juče u službenim prostorijama Sekretarijata za poslove komunalne milicije, pri čemu je obavljen službeni razgovor sa v.d. sekretara Ivanom Divcem i licima povezanim sa opisanim događajem.

Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je tim povodom na medije da ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica.

„Takođe, pozivamo građane i sva službena lica koja učestvuju u postupku kontrole i zaštite komunalnog reda, da se pridržavaju svih propisa jer je očuvanje i unapređenje komunalnog reda u zajedničkom interesu svih građana“, istaknuto je u saopštenju ombudsmana.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Kako to da ovaj Lik ne reaguje po sluzbenoj duznosti kada su u pitanju napisi medija ili programi na TV kada se narusava privatnost drugih lica (koji im nisu po volji). Pogledajrte po sluzbenoj duznosti ko na m sve i na koji nacin zagadjuje medijski prostor i preduzimajte nesto a ne samo kad dobijete nalog i kad stitite samo jednu stranu. Treba biti objektivan . Inace niko ne podrzava nasilje ali kad se prekoraci granica sa bilo koje strane onda je za ocekivati incidentne situacije. Ne moze niko biti zasticen kao beli medved ako sam doprinosi svojim postupkom incident.

Napišite komentar