U trendu

Grujičić: Doktorka deci pustila pesmu sa ekskurzije, nije bilo pevanja

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je doktorka Ranka Radulović 5. maja procenila da bi bilo dobro da đaci iz beogradske osnovne škole u kojoj se dva dana pre toga dogodilo masovno ubistvo, poslušaju jednu narodnu pesmu koju su pevali na ekskurziji, dodajući da nije bilo pevanja.

Kako je preneo N1, Grujičić je u Skupštini Srbije rekla da se Ministarstvo na čijem je čelu odmah nakon masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obratilo Institutu za mentalno zdravlje i Klinici za psihijatriju KCS i da su se odazvali najstručniji ljudi za rad sa decom.

Ministarka je ponovila tvrdnje doktorke Radulović da je tokom sastanka pomenuta zajednička pesma sa ekskurzije i da je procenila da bi bilo dobro da čuju pesmu.

„Nije bilo pevanja, puštena je muzika preko telefona, i posle su se deca razišla“, rekla je Grujičić.

Prema njenim rečima, muzikoterapija je priznati metod lečenja, registrovan i u Srbiji i u svetu, ali o tome da li je ona adekvatna trenutnoj situaciji – odlučiće spoljašnji stručni nadzor Klinike za psihijatriju.

Otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je ranije medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.