U trendu

Grujičić: Svi ranjeni u pucnjavi u Mladenovcu u životnoj opasnosti

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je svih 13 osoba ranjenih u masovnoj pucnjavi u Mladenovcu i okolini, u životnoj opasnosti.

Ona je novinarima ispred Urgentnog centra u Beogradu kazala da su čak i oni sa naizgled lakšim povredama životno ugroženi, jer kod povreda izazvanih vatrenim oružjem lekari, kako je rekla, nikad ne mogu biti sigurni šta se sve može iskomplikovati.

„Ni u sredu ni juče medicina nije zakazala. U jednom trenutku u Urgentnom centru radilo je šest operacionih sala istovremeno. Od devedesetih ne pamtimo da se ovako nešto desilo. Tragedija je velika“, kazala je ministarka.

Zahvalila je lekarima i ostalom medicinskom osoblju na angažavanju u beogradskim i ustanovama u Smederevu i ekipama Hitne pomoći iz Mladenovca , Smedereva i Beograda koje su, kako je kazala, brzo stilge u Mladenovac.

Govoreći o stanju u sredu ranjenih učenika i nastavnice iz beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, ministarka je rekla da su iz Dečije bolnice u Tiršovoj dva dečaka puštena kućama, a da je devojčica koja je ranjena u glavu, i dalje kritično.

„Dečak i devojčica koji su smešteni u Urgentnom centru su dobro i zajedno s nastavnicom su spušteni u manje intenzivnu negu što znači da polako izlaze iz krize. Nastavnica i devojčica biće operisane sa ortopedske strane. Drugi dečak je i dalje kritično, ima veliko oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu“, rekla je ministarka.

Ona je napomenula da je u beogradsku školu „Vladislav Ribnikar“, na zahtev škole danas upućeno devet psihijatara kako bi pomogli i nastavnicima i učenicama.

Kazala je da je Ministarstvo zdravlja i ranije insisiralo da pshijatri i pedagozi budu u svim obrazovnim ustanovama i pri Domovima zdravlja.

Policija je uhapsila muškarca (21) iz Mladenovca koji je, kako je saopšteno, prole noći ubio osam osoba, a ranio 14.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja škole „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda ubijeni su u sredu ujutro u oružanom napadu jednog učenika. Šestoro učenika i jedna nastavnica su ranjeni, a napadač je uhapšen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.