GSP „Beograd”: Naplata penala po završetku ugovorene isporuke

BEOGRAD – GSP „Beograd” podsetilo je danas da je direktor GSP-a pre 15 dana u saopštenju navedeo da će preduzeće izvršiti naplatu penala od preduzeća „Higer” u slučaju kašnjenja sa isporukom autobusa, a ne da je ona već izvršena.

„Da bi se naplatili penali potrebno je da se izvrši kompletna isporuka ugovorenih vozila i utvrdi tačan broj dana kašnjenja sa isporukom, kako bi se precizno izvršio obračun penala, a sve sa ugovorenim pravima i obavezama. Tada će poslednje plaćanje za autobuse biti umanjeno za utvrđeni iznos kašnjenja i tako se prema ugovoru i zakonu naplaćuju penali za kašnjenje”, navodi se u saopštenju.

GSP „Beograd”, prenosi Beoinfo, zvanično je uputio dopis „Higeru” u kojem je navedeno da će se u slučaju kašnjenja sa isporukom naplatiti penali.

„GSP će izvršiti naplatu penala, u skladu sa zakonskim procedurama i obavezama koje su definisane potpisanim Ugovorom o nabavci autobusa sa preduzećem ‘Higer’. GSP, Grad Beograd i Beograđani nikako neće biti oštećeni, nego će imati samo koristi od nabavke novih autobusa koje se ogledaju u redovnijem prevozu, prevozu autobusima koji su udobni, klimatizovani, niskopodni i sa motorima najnovije generacije, koji minimalno zagađuju okolinu“, precizira se u saopštenju iz ovog preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.