U trendu

Handke:Drago mi je što su srbi srećni zbog mene

BEOGRAD – Dobitnik ovogodisnje Nobelove nagrade za književnost, Austrijanac Peter Handke, u prvom reagovanju na vest da je ovogodišnji dobitnik tog priznanja, rekao je za beograske medije da mu je drago što su Srbi srećni zbog njega.

„Veoma sam iznenađen i veoma umoran, duže ćemo pričati sutra. Želim da pozdravim sve ljude u Beogradu i Srbiji, osećam vašu radost zbog velikog priznanja koje sam dobio, hvala vam na tome i u moje ime večeras popićemo (na srpskom je izgovorio) rakiju i belo vino“, poručio je austrijski pisac za Drugi program Radio Beograda.

Nobelova nagrada Handkeu podigla prašinu

Vest da je austrijski pisac, Peter Handke, dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrada za književnost izazvala je brojna reagovanja na društvenim mrežama i u medijima, a posebno je razbesnela Albance, koji za njega kažu da je „poznat po stavovima protiv NATO bombardovanja, koje je donelo slobodu Kosovu“.

Prištinska Gazeta Expres je prenela da je Handke poznat po svojim vezama sa Srbima i oštro se, kako kažu, protivio NATO bombardovanju 1999. godine koje je donelo „slobodu Kosovu“.

(Tanjug)

1 komentar
  1. bambi

    A sto treba da budem, keve ti, srecan zgog tebe? Ja prosta ne dumaju sto ti skazal menja?

Napišite komentar