najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Haradinaj: Vlast treba da poništi sporazume

Lider opozicione Alijanse za budučnost Kosova i poslanik Skupštine Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je večeras da vlast treba da stavi van snage sporazum koje je postignut sa Srbijom o Zajednici srpskih opština, kao i odluku o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Haradinaj smatra da te odluke treba staviti van snage, jer bi situacija u slučaju protesta mogla da se otrgne kontroli.

„Do deblokade Skupštine će doći samo ako se ponište sporazumi u sadašnjoj verziji“, rekao je Haradinaj za prištinsku televiziju KTV i dodao da opozicija nije protiv međunarodnih obaveza.

Haradinaj smatra da je bolje da poslanici udaraju flašama sa vodom nego da ljudi umiru na granici.

„Premijer Kosova ima istu snagu kada su u pitanju sporazumi sa onom koju ima Ustavni sud, ali je za potrebna politička volja premijera“, kazao je Haradinaj.

On je od Vlade zatražio „da popravi“ sporazum o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom pre nego što ga dostavi Skupštini na ratifikaciju.

(Beta)

1 komentar
  1. Lister

    Evropa treba da se stidi da je u opšte dozvolila jednom ozlogošenom kriminalcu i ubici da sjedi u nekom parlamentu. Haradinaj je zločinac! Mada, ruku na srce, Evropa ovo sve i radi, a ovi u Prištinu izvršavaju. A to sve da bi primorali Srbiju da udari braći Rusima sankcije i da prizna Kosovo kao državu, što je bijedno i jadno od ove Evrope. Okrenimo se Rusiji da ne bude kasno. A EU nikad Srbiju neće primiti u njeno podkrovlje, iako geografski pripadamo njoj. Vučiću, ne zaluđuj se idejom o EU. Zar ne shvaćaš, to su prevaranti i dezavujisti. Primili su Rumune, Bugare, Mađare, Litvance, Estonce, a ništa bolje ne žive nego što su živjeli. Uvalili su im kredita i kamata da se nikad neće moći odužiti i to vratiti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike