U trendu

Hemofarm dobitnik specijalne VIRTUS nagrade za kampanju Nesalomivi

Kompanija Hemofarm dobitnica je VIRTUS specijalne nagrade Trag fondacije za najinovativniji projekat za prošlu godinu za kampanju „Nesalomivi“ koja je pokrenuta sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i stigme koja prati obolele.

„Duže od šest decenija ova kompanija i skoro tri decenije Hemofarm fondacija brinu se i bore za zdravlje ljudi, fizičko i mentalno. Veoma smo ponosni na kampanju ‘Nesalomivi’, koja je učinila mnogo u domenu mentalnog lečenja, omogućavajući stručnu podršku ljudima koji se bore protiv nevidljivog ali moćnog neprijatelja“, rekao je generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger i  zahvalio Trag fondaciji koja je ponovo prepoznala značaj podrške koju kompanija i njena fondacija pružaju zajednici.

Zeliger je istakao da je važno „da shvatimo da se, baš kao i naše telo, duševne bolesti leče i da nije sramota zatražiti pomoć“.

„Veliko hvala lekarima i stručnjacima koji su nam pomogli i svojim savetima olakšali živote mnogim ljudima, a neke i spasili“, rekao je on.

Pokretu „Nesalomivi“ do danas se priključilo više od milion ljudi, dok je više od 10.000 ljudi dobilo pomoć i podršku putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002 koja je pokrenuta unutar ove kampanje. Na ovaj broj javljaju se stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici.

Podršku kampanji pružilo je 657 institucija, asocijacija i organizacija u zemlji i inostranstvu, dok je kampanja „Nesalomivi“ nagradjena sa 11 internacionalnih, regionalnih i nacionalnih priznanja.

Nagradu VIRTUS dodeljuje Trag fondacija od 2007. godine, pod sloganom „Da dobro ne ostane skriveno“, sa ciljem prepoznavanja kompanija i gradjana koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar