U trendu

Heroj iz BG elektrana ugasio požar, direktor ga nagradio

BEOGRAD – Radnik JKP „Beogradske elektrane“ Stefan Trifunović ugasio je požar u autobusu na liniji 16 u Bulevaru despota Stefana i time, kako navode u tom preduzeću, postao heroj dana.

Stefan, koji je sa kolegama izvodio teške fizičke radove na topolvodu u blizini mesta na kome se zapalio atuobus, reagovao je bez razmišljanja.

Kako navode iz JKP, sudbina se pobrinula da se baš on nađe pored zapaljenog autobusa iz koga su panično istrčavali uplašeni putnici, a zbog tog herojskog dela, direktor Rade Basta mu je obećao nagaradu.

„Instiktivno sam utrčao u autobus, uzeo aparat za gašenje požara i krenuo da gasim vatru. Probijao sam se kroz dim, a zabrinuti putnici koji su stajali pored autobusa su mi mahali i pozivali me da izađem“, rekao je Stefan.

Stefan dodaje da su putnici bili uplašeni zbog njega, a on zbog njih ali da m je najvažnije bio da što pre ugasi vatru kako ne bi došlo do eksplozije.
Srećom, u požaru nije bilo povređenih. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija, a Stefan se kao i „svaki heroj iz senke bez ikakve pompe vratio radnim obavezama“, navodi JKP.

Direktor Rade Basta izrazio je želju da upozna Stefana i pomogne mu da reši radni status budući da je angažovan po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima.
„Želja nam je da u našem timu bude što više požrtvovanih i neustrašivih mladih ljudi. Ponosni smo na Stefana koji je rizikovao svoj život kako bi sprečio moguću tragediju. Takvi ljudi zaslužuju da budu nagrađeni“, istakao je Basta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.