U trendu

Hitna pomoć: Relativno mirna noć u Beogradu

BEOGRAD – Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći, noć u Beogradu je protekla relativno mirno.

Dežurala je 21 ekipa plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 101 intervenciju, od kojih je 16 bilo na javnim mestima.

Noćas u 01.55, u Rakovici u ulici Bogdana Žerajića dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa jednim lakše povređenim učesnikom.

Njemu je ukazana pomoć na licu mesta, a potom je prevežen u Urgentni centar na dodatne preglede.

Sinoć u 23.31 u ulici Cara Dušana na Dorćolu jedna muška osoba je u tuči zadobila povrede hladnim oružjem i sa lakšim povredama ekstremiteta je prevežena do Ortopedske klinike na Banjici.

Kao i svake noći bilo je nekoliko intervencija na javnom mestu zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su do odeljenja toksikologije VMA na detoksikaciju.

Prema rečima dežurnog doktora, protekle noći je bilo 27 interkliničkih transporta kovid pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici, ali nije bilo novih slučajeva za Infektivnu kliniku KCS.

Kao i prethodnih noći u velikom broju su se javljali hronični pacijenti najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari, ali primetno veći broj građana se javljao zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.