U trendu

Hitna zbrinjavanja ugrozenih građana zbog hladnoce

BEOGRAD – Sekretarijat za socijalnu zaštitu saopštio je danas da je dao nalog svim ustanovama socijalne zaštite da uvedu dežurstva 24 sata i organizuju hitna zbrinjavanja ugoženih građana usled hladnog vremena.

Kako se navodi, u svim Odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u toku i van radnog vremena, obezbeđeno je dežurstvo stručnih radnika koji su u pripravnosti 24 sata za potrebe neodložnih intervencija.

Stručne službe Centra pojačale su rad na terenu zbog zbrinjavanja dece i odraslih u prihvatilište za lica koja se zateknu u stanju socijalne potrebe.

U saopštenju navode da se svakodnevno obilaze mesta za koje postoji pretpostavka da se mogu zateći beskućnici i pozivaju građane da ukoliko ih primete, da o tome obaveste policiju, komunalnu miliciju ili centar za socijalni rad.

Takođe, navodi se da je u cilju zaštite interesa korisnika, pojačana redovna saradnja sa PU za Grad Beograd, Komunalnom milicijom, zdravstvenim organizacijama, Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Prihvatilištem za odrasla i stara lica, Prihvatilištem za decu Beograda i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Gradska sekretarka Nataša Stanisavljević rekla je da će svaka osoba koja se iz različitih razloga zatekne na ulici u stanju hitne socijalne potrebe, biti adekvatno zbrinuta i biće joj obezbeđen smeštaj, hrana, odeća i odgovarajuća nega.

„Grad Beograd je spreman za predstojeći hladan talas, nikog nećemo ostaviti na ulici i svi zajedno moramo da pomognemo onima kojima je naša podrška najpotrebnija“, navela je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar