U trendu

Hitno upozorenje, snažno nevreme pogodilo delove Srbije (video)

RHMZ: Popodne stiže nevreme, na snazi žuti meteoalarm

Tokom popodneva u većem delu Srbije mestimično će biti kiše sa pljuskovima i grmljavina i sa tendencijom postepenog intenziviranja, saopštio je RHMZ.

Lokalno se očekuje velika količina padavina i pojava grada, navodi se na sajtu i obaveštava da je u celoj zemlji na snazi žuti meteoalarm.

Upozorenje RHMZ: Na zapadu i jugozapadu pljuskovi i grad

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za područje jugozapadne i zapadne Srbije na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Na području Mokre Gore i na teritorijama opština Nova Varoš, Čajetina, Arilje, Kosjerić, Krupanj i Koceljeva u naredna dva sata jaki pljuskovi sa količinom padavina od 20 do 40 mm kiše, lokalno i više, ponegde uz pojavu grada, istaknuto je u upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ.

(Tanjug)

Nevreme stiglo u Srbiju, prvi na udaru Ivanjica, Kraljevo…

Nevreme je prvo zahvatilo zapadne delove Srbije, jaka kiša praćena gradom ponovo je „udarila“ na Ivanjicu o čemu svedoče snimci sa društvenih mreža.

Ništa bolja situacija nije ovog popodneva ni u Kraljevu gde je uz obilnu kišu prethodnih sati padao i grad, prenose mediji u Srbiji.

Da je situacija ozbiljna potvrđuje i Marko Čubrilo, profesor iz Novog Sada koji je pre nešto više od mesec dana predvideo velike poplave u pojedinim delovima naše zemlje.

UPOZORENJE!

Gepostet von Marko Cubrilo am Samstag, 25. Juli 2020

Glavni udar trebalo bi da bude nad središnjim i istočnim predelima Srbije, gde, kako je istakao Čubrilo na svom Fejsbuk nalogu, „osim jakih grmljavinskih pljuskova može biti i vremenskih nepogoda“. Posebno bi mogli da budu ugroženi Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Užice, Smederevo, Bor….

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar