U trendu

Hitno upozorenje RHMZ: U narednih sat vremena provala oblaka

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na nevreme. Kako se navodi na sajtu zavoda, očekuju nas snažan pljusak i grad.

RHMZ ističe da oblačnost koja na području Šumadije (Ljig i okolina) uslovljava intenzivne pljuskove, pojavu grada i lokalno jak vetar, u narednih sat vremena će se premeštati ka Aranđelovcu i okolini.

Do kraja maja mogu se očekivati obilne padavine i znatno svežije vreme za ovo doba godine, a pljuskovi i do polovine juna, rekla je prognostičarka Hidrometeorološkog zavoda Srbije Dragana Broćović i dodala da je danas dat narandžasti meteo-alarm.

Za gotovo celu Srbiju, kao i za pojedine delove Beograda, na snazi je narandžasti meteo-alarm koji upozorava na opasne vremenske pojave, odnosno na obilnije padavine sa sugradicom ili gradom, upozorila je za Tanjug Dragana Broćović.

„Iako je vreme hladnije u odnosu na predhodnu godinu, kiša nije neuobičajna pojava za mesec maj s obzirom da ga odlikuje nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine“ rekla je Dragana Broćović i podsetila na obilne padavine u maju 2014. godine, kada je poplavljen Obrenovac.

Za vikend nas očekuje kratkotrajni prestanak padavina kao i sunčano, toplije vreme, sa temperaturama i do 27 stepeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.