U trendu

Humani stolar Mile pomaže i starijim sugrađanima

Stolar Milorad Jurković, koga smo upoznali kada je počeo da pravi stolice za hranjenje beba i da ih poklanja širom Srbije i regiona – pokreće novu akciju. Sada nudi pomoć starijim sugrađanima koji nemaju nikoga da im obavlja popravke po kući niti imaju novca za majstore.

Za najhumanijeg stolara u Srbiji ni hladnoća nije prepreka. Ovih dana u Novom Sadu i okolini, besplatno počinje sa sitnim popravkama po kućama starijih sugrađana. Da je takva pomoć potrebna uverio se vozeći stolice za bebe širom Srbije.

„Ljudima smo donosili drva, punili frižidere, kupovali im knjige, došlo smo da pomognemo našim bakama i dekama koji su nas toliko toga naučili, pa ako na mlađima svet ostaje – da im to i dokažemo“, ispričao je Milorad Jurković za RTS.

Nije sam u misiji – pomažu mu članovi porodice. Neizostavni deo tima je i sin Stefan.

„Moja specijalnost je da rasturam palete, šmirglam i dodajem stvari koje su potrebne za sklapanje“, kaže Stefan Jurković.

Do sada u ovoj stolarskoj radionici napravljeno je 820 stolica. Reakcije onih kojima pomoć stiže kaže ne mogu da se opišu, niti naplate. Nisu ga zaboravili ni za praznike.

„To je svaki dan nekih 30 do 40 poruka, ali zadnja serija – 221 poruka je stigla za jedno veče. Ja sam muzičar, otišao sam da sviram i došao u pola dva i video 221 poruku, na sve poruke sam odgovorio“, kaže stolar Mile.

One koji se kolebaju da pomognu, podseća da je Albert Ajnšajn rekao da je svet opasno mesto ali ne zbog zlih ljudi već zbog dobrih koji ništa ne urade.

, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.