U trendu

Igrarije sa povećanjem plata i penzija  

Danima predstavnici vlasti najavljuju povećanje plata i penzija. A zatim vlada donosi odluku o poskupljenju struje za 3,9 odsto i takse za javni servis za 30 dinara. Ministar energetike uverava građane da je kod nas cena električne energije najniža u regionu i šire i da najnovije poskupljenje neće uticati na kućni budžet. Sigurno neće uticati na budžet onih sa penzijama većim od 40.000 dinara, ali će se nepovoljno odraziti na budžet penzionera sa najnižim penzijama. Njima će penzije biti povećane za 250 dinara, a toliko će im se povećati i računi za struju. Na povećane račune za struju ide i veći PDV, a taj novac direktno ide u državnu kasu.

Poskupele su i administrativne takse za izdavanje saobraćajnih dozvola – sa 480 na 1.180 dinara. Jedini razlog za ovo poskupljenje je popunjavanje budžeta nakon što će se povećati plate i penzije. To nije velika suma, ali je značajna. Takođe je objavljeno da se poslaničke plate povećavaju na oko 83.000 dinara. Onim poslanicima koji ne sede u poslaničkim klupama, koji imaju još i poslanički dodatak, koji imaju besplatan parking u garaži „Pionirski park”, koji u skupštinskom restoranu imaju vrhunske obroke i pića za bagatelu, kojima se isplaćuje naknada za odvojen život… Sve ovo je neverovatno.

(Slobodan Stanković, Valjevo, „Politika“)

23 komentara
 1. Anonimni

  Mrcvare nas malo po malo. 600000 penzionera ima penziju nižu od 25000. Pitam zašto ćute. Jesu li ovom narodu vrane popile mozak.

  1. krompir

   Kad su izbori ne treba im dodeliti glasove. Sva ta predizborna obecanja su cista laz.

 2. ZEC

  Šta je bilo ne sviđa vam se kako vas vodi, GLASAJTE GA PONOVO, ha ha ha ha .

  1. Baki

   Na svako iole povećavanja penzija ili plata u javnom sektoru, oni smisle model da ti to otmu 3x vise

  2. kojot

   Kad dodjes na red i tebi ce uvaliti neki reponja.

  3. Anonimni

   I to KUVANI ZEC! I mozak kuvan! Ismejavaš narod, a koliko ukradeš od tog istog naroda u svom poslu?

  4. Anonimni

   A na koga si ti glasao zeko sa crnom dusom? Ili iz inostranstva solis pamet nasim penzionerima? Koju dozu nekulture i cinizma nosis u sebi to je uzas. Bolje da podvijes rep i cutis… ali izgleda ni to nemas.

 3. On.

  Strasnooo,imam penziju20.800 din.kaznjen trajno sto sam posteno odradio 40god.a nemam 65 god ziv. I sad ja treba da sam sretan za povećanje penzije,a dizemo cene struje,i nije posteno prema nama s malom penzijom,da svakom isto povećanje od5.4 ja sam za da svi imamo istu penziju bez razlike na zvanje

  1. samo posmatram

   Ali zato „skupstinskoj grli“ (uz razne beneficije u klopi, putovanju, stanovanju, odevanju) nije sramota da sebi dignu plate na vise stotina hiljada. Plus nisu ni prisutni na svakoj sednici, Tu su vase pare dragi penzioneri, u tudjim dzepovima!

 4. neveruj

  Jedan delic od onoga sta su 4 godine svakog meseca otimali sad su „vratili“, ali samprivremeno (do novembarskih poskupljenja). Perfidna igra mocnika sa sirotinjom i starima. Sramota!

 5. Ja sam

  Pa sta se cudite? Uvek tako rade. Cim povecaju penzije,odmah ih vracaju i u svoje dzepove. Sve ce poskupiti, a za narod, koga bruga. Glavno da grade puteve. A penzioneri ce otputovati, bez povratka. Nego svi da zgrabimo motke pa udri !

  1. Anonimni

   Bedno! Vratite penzije koje ste dužni ljudima! Ni obraza nemate!

 6. Anonimni

  Mi smo penzioneri stoka .mesto da mi krenemo u proteste 2o14 mi cutimo a oni nam kradu zaradeno.a u isto vreme daju velike otpremnine da smanje visak u javnom sektoru da nebi otpustali.zato su smanjene penzije.

 7. Anonimni

  Sve je ovo tacno

 8. Ciciban

  Lopobi, sto daju oni uzmu, nikad vece plate i penzije, nikad manje i bednije. Cena struje je perfidna, jeftinu i ne koristimo jer je od 12-8h nocu, da ne spavamo, odkud akcize na struju, za OIE, TV, JER ME NEKO PITAO, TOPLANE ISTO TAKO, NE GREJU, TOPLO IZNAD 12STEPENI, VODOVOD SAV RASTUR STO DRUGI NE PLACAJU JER SU SE ZAKACILU I KRADU, PLACAJU OSTALI, PA ISPADE DA POTROSIMO 15M3 PO CLANU. STO DAJU SVE UZMU, A SVAKI DAN ISPIRAJU MOZAK. ONI SU SVI BOLESNI.o

 9. Slobodan gradjanin

  Mafijaši iz SNS-a smislili način da i dale kradu penzionere. SNS je fasisticka organizacija pa nek se ugledaju na pretke fasiste iz Nemacke. Umesto što ubijate penzionere nasilno sagradite dva-tri krematorija zaposlite partijske kadrove i pobije nas penzionere. Em vam je to brže i jeftinije a nećete morati krasti penzionerima zarađen penziju.

 10. slepac

  Smisljeno se to radi sa dobro organizovanom propagandom. Da ti u levi dzep, a odmah iz desnog uzme ti duplo. Cist lopoluk sa prevarom.

  1. Anonimni

   I to KUVANI ZEC! I mozak kuvan! Ismejavaš narod, a koliko ukradeš od tog istog naroda u svom poslu?

 11. Anonimni

  Jadni mi dosli smo do dna nikad gore obecanog povecanja u 2019 nije bilo a ovo sto ce biti u januaru je ponizavajuce nemam reci koji je to boljitak zar ovako izgleda

  1. Anonimni

   U Beogradu su razrazali nanamet za vodu od130 dinara plus pedeve, bez obrazloženja. Tu odluku je eksperno doneo Zamenik Gradonačelnika. Bravo za ikebanu Gradonačlnika!

 12. Adolf

  Možda, ali samo možda su cene najniže kod nas, ali su zato i plate i penzije ubedljivo najniže.To niko ne spominje kad se kao pravda nekim poskupljenjima?Praktično, to malo što povećaju, nije ni dovoljno da pokrije nivo poskupljenja raznih usluga.

  1. Oficir

   Pod hitno pripremiti vešala.

 13. Anonimni

  Zaboravili ste dvostruko poskupljenje infostana. Prvo za ispiranje cevi, a onda sledi za poskupljenje gradsku cistocu.

Napišite komentar