U trendu

Imlek poklonio dečije igralište na Adi Ciganliji

BEOGRAD – U okviru društveno odgovorne akcije kompanije Imlek, „Moja kravica – Rasti srećno“, na Adi Ciganliji je, u saradnji sa Gradom Beogradom i JP „Ada Ciganlija“, izgrađeno dečije igralište koje je danas otvoreno.

Kako je rečeno, Imlek je u okviru ove velike društveno odgovorne akcije, uz podršku lokalnih samouprava, do sada usrećio veliki broj dece u Nišu, Kruševcu, Novom Sadu i Banjaluci.

„Veliko nam je zadovoljstvo što baš u Beogradu nastavljamo sa društveno odgovornom akcijom ‘Rasti srećno’. Odlučili smo se za jedno od omiljenih beogradskih izletišta Adu Ciganliju, koju svakodnevno posećuje veliki broj dece. Imajući u vidu da su Moja kravica proizvodi među omiljenima kod mališana, drago nam je što ćemo ovom akcijom dodatno ulepšati odrastanje naših najmlađih“, rekao je Jovan Bugarčić iz kompanije Imlek.

Igralište na Adi Ciganliji ispunjava sve tehničke i bezbednosne kriterijume, istakao je on i naveo da je želja kompanije Imlek da deca rastu zdravo i srećno, te da će zbog toga i ubuduće nastaviti sa ovakvim aktivnostima.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da su najveća nagrada za posao koji obavlja dečiji osmesi i sreća.

„Ovo igralište je rađeno najkvalitetnijim materijalima i ispunjava bezbednosne standarde i zadovoljstvo mi je što ovakvih igrališta u Beogradu ima sve više“, rekao je i zahvalio kompaniji Imlek što je društveno odgovorna i što sarađuje sa Gradom Beogradom na mnogim projektima.
Naveo da su na Adi Ciganliji samo ove godine urađena četiri nova igrališta, a u planu je da se urade još tri do kraja godine.

V.d. direktora JP „Ada Ciganlija“ Robert Đukić je zahvalio Gradu Beogradu što vodi računa o tom preduzeću, ali i kompaniji Imlek koja je, kako je rekao, i ovog puta pokazala da je društveno odgovorna.

„Donirala je ‘Adi Ciganliji’ ovako lepo dečije igralište gde naši najmlađi sugrađani mogu da se igraju“, ukazao je i dodao da je i JP „Ada Ciganlija“ takođe društveno odgovorno preduzeće i da, kad god je moguće, izlazi u susret najmlađim sugrađanima.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je ovo igralište samo jedan u nizu projekata koje je Grad uradio u saradnji sa kompanijom Imlek, te da će saradnja biti nastavljena i ubuduće.

„Mislim da osmesi dece i njihova igra dovoljno govore o tome koliko je ovo bio pravi potez i koliko smo zajedničkom akcijom uspeli da za veoma kratko vreme postignemo da, umesto nekadašnje poljane, sada imamo igralište za decu“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.