U trendu

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“: ministarka stvara paniku

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ poslala je danas molbu ministarki gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović da se u nastavku javnog dijaloga o budućnosti aerodroma „Konstantin Veliki“ uzdržava od izjava o njegovoj bezbednosti i poslovanju.

U saopštenju Nacionalna koalicije za decentralizaciju (NKD), jedne od članica Inicijative, podseća se da je za bezbednost letenja nadležan Direktorat civilnog vazduhoplovstva, pa tako Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nema nadležnosti i kompetencije da utvrdjuje stanje bezbednosti na aerodromu i da izjava ministarke Mihajlović o ugroženoj bezbednosti na niškom aerodromu nije bazirana na argumentima.

„Davanje izjave o bezbednosti od strane ministarke, verujemo neoprezno, a ne maliciozno, predstavlja narušavanje institucionalnih mehanizama kojim se zaista obezbedjuje zaštita bezbednosti putnika“, kaže se u saopštenju.

Prema navodima Inicijative, izjava ministarke ne samo što stvara paniku, već može uticati i na poslovni položaj aerodroma, jer je sigurno da avio prevoznici i putnici prate izjave visokih zvaničnika Srbije.

Insinuacije ministarke Mihajlović o nesposobnosti rukovodstva, dodaje se u saopštenju, nisu tačne, a na to ukazuju podaci o poslovnom uspehu niškog aerodroma.

„Rast broja putnika od 1.335 na preko 330.000 i robe od 338 do 2.500 tona u samo dve i po godine, eksperti u ovoj oblasti ocenjuju kao izuzetan uspeh koji se retko sreće u Evropi“, naglasili su iz NKD-a.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović izjavila je juče da vlasti u Nišu i poslovodstvo niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ nisu sposobni da upravljaju tim preduzećem.

Ona je takodje kazala da „prepucavanje poslovodstva aerodroma u Nišu i čelnika tog grada direktno ugrožava funkcionisanje aerodroma, ugrožava gradjane i bezbednost“.

Nadzorni odbor i direktor JP „Aerodrom“ Niš Vladica Djurdjanović juče su se oglasili saopštenjem u kome je istaknuto da izjava ministarke „ne odgovara stvarnom stanju stvari u tom preduzeću“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.