U trendu

Inicijativa Ne davimo Beograd protestovala zbog rušenja u Savamali

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ postavila je danas oko 12 sati ispred Skupštine grada Beograda figuru patke sa maskom „fantomkom“, u znak protesta zbog rušenja objekata u Savamali, koje su obavili maskirani nepoznati počinioci.

Predstavnik te inicijative Dobrica Veselinović rekao je agenciji Beta da su to uradili da bi još jednom podsetili gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da ne može da ignoriše dešavanje u tom delu grada.

„Ovo je neprihvatljiv čin nasilja u našem gradu i ovako želimo da podsetimo gradonačelnika da je on odgovoran za bezbednost svih stanovnika Beograda“, rekao je Veselinović.

Pripadnici policije pokušali su da uklone patku ali to im nije pošlo za rukom zbog njene veličine i težine.

I policija i predstavnici Inicijative se i dalje nalazi ispred Skupštine grada Beograda.

U noći izmedju nedelje i ponedeljka grupa od oko 30 nepoznatih osoba, uz pomoć bagera, srušila je nekoliko privatnih objekata u Savamali. Nakon što je slučaj privukao pažnju javnosti, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić tražio je informaciju od gradskih vlasti zbog čega su ti objekti porušeni ali je iz Skupštine grada Beograda saopšteno da grad nema nikakve veze sa tim slučajem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.