U trendu

Inspekcija rada obavila nadzor posle nesreće na železničkoj stanici Mala Krsna

Inspekcije rada u Smederevu obavila je nadzor u železničkoj stanici Mala Krsna gde je jutros poginuo radnik Infrastrukture železnice Srbije Ž.I. i najavila da će preduzeti mere iz svoje nadležnosti da se utvrdi odgovornost za nesreću, saopšteno je danas iz Ministarstvo za rad.

Utvrdjeno je da je radnika udario teretni voz kada je trebalo da podmazuje skretnice.

Po nalazima inspekcije, preminuli Ž. I. bio zaposlen na neodredjeno vreme kao čistač i bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.
Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je da je zatražio kompletan izveštaj o uzrocima nesreće na železničkoj stanici Mala Krsna i da će neko morati da snosi odgovornost za tu tragediju.

Momirović traži hitnu istragu i izveštaj o pogibiji na železničkoj stanici Mala Krsna

 Radnik „Infrastrukture železnice Srbije“ Živomir Ilić je danas na poginuo železničkoj stanici Mala Krsna, kada je lokomotiva prevoznika „Srbija Kargo“ prilikom manevrisanja na staničnim kolosecima naletela na njega, saopšteno je iz tog preduzeća.
Nesreća se dogodila u 8.30 časova dok je Ilić u stanici Mala Krsna obavljao je svoje radne zadatke.

Iz „Infrastrukture železnice Srbije“ su naveli da su o nesreći obavešteni MUP i Hitna pomoć.

Železnička komisija utvrdiće kako se nesreća dogodila, rečeno je u saopštenju.

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao je da je zatražio kompletan izveštaj o uzrocima nesreće na železničkoj stanici Mala Krsna, ističući da će neko morati da snosi odgovornost za tu tragediju.

„Izgleda da pojedini direktori nisu ozbiljno shvatili moje insistiranje na unapredjenju bezbednosti na prugama i železnici uopšte. Tražio sam kompletan izveštaj o uzrocima ove strašne nesreće i hitnu istragu nadležnih institucija. Jedan život je izgubljen i neko će morati da snosi odgovornost za ovaj tragičan dogadjaj“, izjavio je Momirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.