U trendu

Inspekcija zatvorila gradilište u Humskoj ulici

BEOGRAD – Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem radova u Humskoj ulici broj 10 u Beogradu, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Investitor radova poseduje rešenje kojim se odobrava uklanjanje objekta, stambene zgrade za kolektivno stanovanje – koji je i uklonio.

U saopštenju se navodi da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da je investitor započeo iskop bez građevinske dozvole, na osnovu čega je građevinski inspektor zatvorio gradilište stavljanjem službenog znaka „zatvoreno gradilište“ i postavljanjem posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta.

„Usled naleta vetra došlo je do obaranja dela ograde, što je uzrokovalo i nedostatak posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta. Odmah po saznanju za ovu činjenicu građevinski inspektor je izvršio inspekcijski pregled i obnovio traku“, navodi se u saopštenju Sekretarijata i zaključuje da je inspekcijski nadzor u toku, a da će u odnosu na dalje utvrđeno činjenično stanje građevinski inspektor preduzeti zakonom propisane mere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.