Interaktivni panel na rekonstruisanom Savskom trgu

BEOGRAD – Turistička organizacija Beograda postavila je na rekonstruisanom Savskom trgu interaktivni panel koji će gostima prestonice pružati informacije o turističkoj ponudi glavnog grada.
Na rekonstruisanom Savskom trgu, koji sa novim spomenikom Stefanu Nemanji i renoviranom železničkom stanicom čini novu ambijentalnuu celinu u centru Beograda,

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović istakao je da Savski trg trenutno predstavlja najvažniju ambijentalnu celinu Beograda koja se, kako je naveo, sastoji od spomenika Stefanu Nemanji, renovirane železničke stanice pretvorene u muzej koji je ujedno i spomenik arhitekture iz 19. veka.

Kako kaže, ta celina se nastavlja na Savsku promenadu i Beograd na vodi.

„U pitanju je nova ambijentana celina nastala u doba korone, što je čini jedinstvenom, a postavljanje interaktivnog panela ima cilj da pruži sve potrebne informacije budućim turistima u Beogradu“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju TOB-a.

Interaktivni panel sadrži informacije o turističkoj ponudi Beograda, na srpskom i engleskom jeziku, kao i brojne opcije za lakše snalaženje domaćih i stranih turista u prestonici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.