U trendu

Investitor objekta u bloku 37 obustavlja radove od daljnjeg

BEOGRAD – Investitor poslovnog objekta u bloku 37 Durst development DOO Beograd saopštio je da od danas pa dok situacije ne bude rešena obustavlja radove na toj lokaciji.

Kako je navedeno u saopštenju, takvu odluku su doneli zbog protesta građana iz bloka 37, ali i nakon što se Grad Beograd uključio u taj slučaj.

„Bez obzira na činjenicu što posedujemo urednu i važeću dokumentaciju za izvođenje radova, kao što su važeća građevinska dozvola, plaćen doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i aktuelnu potvrdu o prijavi radova, a kao izraz dobre volje prema Gradu Beogadu i stanarima bloka 37 počev od danas 11. juna investitor obustavlja sve radove do daljnjeg, odnosno do rešavanja opšte situacije“, navedeno je u saopštenju.

Ranije danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je austrijska kompanija Durst, investitor na placu u Bloku 37, prihvatila njegovu molbu da obustavi radove na tom placu i povuče mašine i radnike dok u razgovorima ne bude pronađeno najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.