U trendu

Iskoristite sunčan dan, meteorolozi opet najavljuju pljuskove

Jutro u Srbiji će biti hladno, a tokom dana malo do umereno oblačno i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama jugozapadne i južne Srbije ponegde i magla. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni. Najniža temperatura od jedan do osam, a najviša od 19 do 23 stepena.

U Beogradu jutro hladno, a tokom dana malo do umereno oblačno i toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura oko osam, a najviša oko 22.

Zbog niskih temperatura na snazi je žuti meteo alarm na području Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno.

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, navodi RHMZ.

U nedelju umereno toplo i promenljivo oblačno. Na severu i zapadu Srbije je moguća kratkotrajna kiša popodne i krajem dana. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 3°C do 12°C, a maksimalna od 20°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ponegde na zapadu i severu Srbije.

Početkom iduće sedmice relativno toplo uz umeren južni i jugoistočni vetar i promenljivo oblačno vreme sa mestimičnom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Jače padavine se očekuju u utorak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.