U trendu

Ispred Narodne skupštine u toku treća noć protesta radnika na internetu

 Ispred Narodne skupštine u toku je treća noć protesta Udruženja radnika na internetu – frilensera, koji će prespavati u tri velika i 20-tak manjih šatora koji su postavljeni unutar ogradjenog prostora i ne ometaju saobraćaj na Trgu Nikole Pašića.

Radnici na internetu kampuju ispred Narodne skupštine od 7. aprila, kada je njihov protest počeo ispred Skupštine, da bi se nastavio ispred Vlade Srbije.
Udruženje radnika na internetu ranije najavilo da su protestno kampovanje i protest organizovani zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, kao i da će protesti trajati do 10. aprila.

Poreska Uprava je krajem prošle godine, posle kontrole, dostavila frilenserima rešenja o naplati poreza za prethodnih pet godina iako nije postojao precizan zakon za tu kategoriju radnika, a zatim je u pregovorima ponudila da se otpiše kamata, prizna veći procenat troškova i uvede neoporezivi deo od 32.000 mesečno, a dug plaća u mesečnim ratama deset godina, što oni nisu prihvatili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.