U trendu

Izgradnja azila za pse u Nišu naredne godine

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Mediana“ iz Niša Dragoslav Pavlović najavio je da bi naredne godine u tom gradu trebalo da bude izgradjen azil za pse.

„Ušli smo u fazu izmene planskih dokumenata radi definisanja lokacije za izgradnju azila. Ta lokacija bi trebalo da bude pored Kazneno-popravnog zavoda“, rekao je Pavlović.

On je to izjavio na skupu na kojem su predstavnici grada Niša, „Mediane“, Osnovnog i Višeg suda potpisali sporazum o primeni medijacije u slučajevima kada gradjani tuže grad  zbog ujeda pasa i mačaka lutalica.

Pavlović je rekao da će izgradnja azila značiti trajnije zbrinjavanje pasa lutalica i njihovo značajno manje prisustvo na ulicama Niša.

„Mi sada postupamo po Zakonu o dobrobiti životinja koji je donet 2010. godine. Prihvatamo pse, sterlišemo ih i nakon kompletnog tretmana koji može trajati 20 do 30 dana vraćamo ih u stanište“, izjavio je Pavlović.

On je rekao da JKP „Mediana“ o problemu pasa lutalica intenzivno pregovara sa predstavnicima društva za zaštitu životinja.

„U Nišu sad imao dve grupe ljudi koji imaju potpuno različito mišljenje o psima lutalica. Ljubitelji pasa žele da psi lutalice budu na ulicama i da ih mi čuvamo, a ostali gradjani bi želeli da psi ne budu na ulicama. ‘Mediana’ će kao javno-komunalno preduzeće raditi uvek po zakonu“, istakao je Pavlović.

Pitanje izgradnje azila za pse u Nišu ponovo je pokrenuto nakon što je na skupu na kojem je potpisan sporazum o medijaciji saopšteno da se iz niškog budžeta gradjanima godišnje isplati oko milion evra odštete zbog ujeda pasa i mačaka lutalica i zbog padova na javnim površinama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar