U trendu

Izgradnja Treće magistrale toplovoda u Obrenovcu

OBRENOVAC – U Obrenovcu su u toku radovi na izgradnji Treće magistrale toplovoda po čijem će završetku ta opština dobiti energetsku podlogu takvu da će sva naselja u kojima domaćinstva nisu imala mogućnost priključka na sistem daljinskog grejanja, dobiti priključak za centralno grejanje.

Radovi će trajati godinu i po dana, a ovim projektom biće izgrađena nova trasa dužine pet kilometara, dok će dužina novoizgrađenih toplovodnih cevi iznositi 10 kilometara.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da će krajem leta sledeće godine biti završena cev dužine 10 kilometara.

“Nakon toga, s obzirom da smo za sva naselja, pre svega za naselja Urovci, Krtinska, Zvečka, Šljivice, Braće Jugović, delove Belog Polja, kao i sve delove centralne gradske zone gde se planira gradnja novih objekata postavili toplotne podstanice, do 2024. godine naselja će imati grejanje”, rekao je Čučković, navodi se na sajtu opštine.

Dodao je da će mogućnost priključenja domaćinstava na sistem centralnog grejanja osigurati građanima lagodniji svakodnevni život.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar