U trendu

Izložba o starim zanatima i suvenirima na Sava Promenadi

BEOGRAD – Šarolik svet starih zanata i suvenira Srbije, još iz doba stvaranja moderne srpske države, biće predstavljen na Sava Promenadi u okviru istoimene izložbe fotografija koja se otvara u nedelju, 13. oktobra.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, kompanija Belgrade Waterfront otkriće mnoštvo različitih zanata koji su nekada bili veoma traženi, kao i mnoge zanatske proizvode koji su stekli status opštenacionalnih simbola.

Izložba „Stari zanati i suveniri Srbije“ prikazaće umeća i veštine koji su deo sprskog nasleđa, oličenog u vezu, tkanju, grnčarstvu, kao i proizvode starih zanata, poput opanaka, šajkača i frula.

Na 40 panela, posetioci će biti u prilici da pogledaju i raznolike predmete koji nose snažan pečat lokalnog podneblja, poput pirotskih ćilima i grnčarija, klesanih belovodskih rozeta, staparskih ćilima, lutkica od kukuruzovine iz Banata i tavankutske umetnost na slami, dok će srpska gastronomska tradicija biti „upakovana“ u ljupke teglice i bočice, u kojima će se naći liciderska srca i najfinije karamele i ratluk.

(Tanjug)

Napišite komentar