U trendu

Jako olujno nevreme ponovo nad Beogradom, i avio saobraćaj bio ugrožen

Olujno nevreme praćeno jakom kišom, a ponegde i gradom, sručilo se večeras na Beograd, u pojedinim delovima prestonice srušena su stabla, a delovi Borče i selo Leštane su ostali bez struje.

Nevreme, koje je počelo nešto posle 22 sata, dovelo je do blokade u Takovskoj ulici, koja je bila zakrčena duže od 45 minuta.

Gužvu u saobraćaju napravili su semafori koji su prestali da rade zbog obilne kiše.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ranije večeras je izdao hitno upozorenje o dolazećem nevremenu.

Oluja je, kako su preneli elektronski mediji, iščupala drvo koje se sručilo nasred ulice na Novom Beogradu i zatrpalo automobile.

U delu Bulevara Zorana Đinđića, nedaleko od Beogradske arene, drvo se obrušilo usled jakog vetra i palo na parkirana vozila, koja su ostala zarobljena ispod, javio je Telegraf.

Za sada nije poznato da li su vozila uništena i kolika je šteta napravljena, a predpostavlja se da tom prilikom nikog nije bilo u blizini.

U novobeogradskoj ulici Milutina Milankovića, olujno nevreme je rasturilo građevinski materijal na jednom gradilištu, a kako se tvrdi ima i povređenih radnika.

U Hitnoj pomoći, međutim, tu informaciju nisu mogli da potvrde.

Zbog nevremena problemi i u avio saobraćaju

Olujno nevreme, koje se sručilo večeras na Beograd, preusmerilo je i neka sletanja na Aerodrom Nikola Tesla.

Kako je objavljeno na portalu beogradskog aerodroma više letova je preusmereno, za neke je pomereno vreme sletanja, a let za Hamburg je otkazan.

Preusmereni su, između ostalog, avioni iz Zagreba, Frankfurta, Praga, Minhena, Podgorice, Rodosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.