najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Janković: U Savamali organizovano kršena prava gradjana

Ombudsman Saša Janković saopštio je danas da se u slučaju rušenja objekata u Savamali 25. aprila radi o “organizovanom kršenju prava gradjana”, pri čemu policija nije blagovremeno i efikasno reagovala.

U saopštenju objavljenom na web stranici institucije zaštitnika gradjana, Janković je naveo da je reč o organizovanom kršenju prava gradjana “uskladjenom na više nivoa i izmedju više državnih i nedržavnih subjekata”, što kako je ocenio, posebno zabrinjava.

Zaštitnik gradjana je nakon postupka kontrole utvrdio da su u beogradskom naselju Savamala “većem broju gradjana prekršena prava na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i zaštitu imovine”.

Ombudsman je naveo i da je i to učinjeno “drskim i nasilničkim, vandalskim ponašanjem veće grupe maskiranih lica”.

Prema navodima Jankovića, policijska uprava za Grad Beograd Ministarstva unutrašnjih poslova nije blagovremeno i efikasno postupala po prijavama gradjana.

U Jankovićevom izveštaju navode se i delovi iz audio snimaka koji potvrdjuju da su gradjani tog 25. aprila nešto posle 3.00 časa ujutro dežurnim policijskom službama prijavili slučaj, tvrdeći da osobe sa fantomkama ruše objekte.

U jednom od snimaka čuje se i policijska službenica koja zove svog šefa i obaveštava ga da je jedan gradjanin koji je po njenim rečima “vezan dole”, prethodno zvao komunalnu policiju koja je odbila da reaguje na njegov poziv.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike