U trendu

Javni pozivi za pomoc pri kupovini seoskih kuca raseljenima

BEOGRAD – Sekretarijat za socijalnu zaštitu raspisao je danas javne pozive za pomoć pri kupovini najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom raseljenima, nabavku građevinskog materijala i opreme za završetak ili adaptaciju stambenog objekta, a rok za prijavu za dobijanje te pomoći je 30. jun.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kaže da Grad Beograd i resorni sekretarijat u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, realizuje kupovinu najmanje pet seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje i dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju nepokretnosti.

Navela je da se 1.700.000 dinara dodeljuje po porodičnom domaćinstvu, te da je 1.500.000 dinara namenjeno za otkup seoske kuće sa okućnicom, a 200.000 dinara za dodelu pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremu za popravku seoske kuće.
„Rok za prijavu na javni poziv za dodelu navedene pomoći je 30. jun 2022. godine“, kazala je Stanisavljević, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako se dodaje, danas je objavljen i javni poziv za izbor korisnika pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih dok su u raseljeništvu, dodelom pomoći namenjene za nabavku građevinskog materijala i opreme za završetak ili adaptaciju stambenog objekta.

Pomoć je bespovratna i odobrava se za kupovinu najmanje pet paketa građevinskog materijala i opreme pri čemu maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi 700.000 dinara, a minimalna vrednost 184.000 dinara po porodičnom domaćinstvu.

Oba poziva se odnose na pomoć interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu, koja imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji Grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, a nemaju rešeno stambeno pitanje.

Sve informacije u vezi objavljenih javnih poziva se mogu dobiti na kontakt brojeve telefona: 011/33-44-625, 011/330-97-50 i 011/330-93-03.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.