U trendu

Još malo sparine – stižu nam pljuskovi i grmljavina

U većini delova Srbije noćas će, posle toplog letnjeg dana nastupiti pravo osveženje, a od sutra nas očekuje dodatno zahlađanje. To će biti kratoročno jer nas četvrtka opet čeka toplije vreme sa temperaturama iznad 30 stepeni.

Upravo je u južnim delovima Srbije sutra moguća kiša, dok će u većini mesta na severu, zapadu i istoku biti promenjivo oblačno. Najniža jutarnja temperatura kretaće se između 12, koliko će biti izmereno na Kopaoniku, do 18 stepeni u Beogradu.

U sredu nas očekuje toplije vreme i blagi rast temperature. U većim gradovima ona će dostići 29 stepeni, dok će jutra i dalje biti sveža.

Od četvrtka ponovo letnje temperature, koje će ići i iznad 30 stepeni. U većim gradovima one će dostići 32. podeok. Nešto toplije biće u petak, sa temperaturama oko 33 stepena, a u subotu za jedan stepen hladnije, uz povremene oblake, pa i kišu i grmljavinu.

Biometeorološka prognoza

Većina hroničnih bolesnika može osećati svoje uobičajene tegobe, iako će termički uslovi biti nešto povoljniji. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Mogući su bolovi u kostima, glavobolja i razdražljivost i biće više izraženi u zapadnim i jugozapadnim delovima zemlje. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.