U trendu

Jubilej „Zelenila“, priznanja i pohvale radnicima

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor JKP Zelenilo-Beograd Slobodan Stanojević ugostili su danas u Starom dvoru zaposlene ovog preduzeća na proslavi jubileja 90 godina postojanja firme.

Gradonačelnik je čestitao svim sadašnjim i bivšim zaposlenima obeležavanje jubileja i poručio da mu je čast da bude gradonačelnik grada koji ima preduzeće sa tako dugom tradicijom kao što je „Zelenilo“.

Kako je rekao, rezultati „Zelenila“ su „fascinantni i na zavidnom nivou i to smo videli i u prezentaciji, ali to vidimo i svakog dana na ulicama grada“.

Zbog toga je ljudima koji rade u tom javnom preduzeću uputio pohvale i poručio da rade odgovoran, važan i lep posao kojim čine da grad bude zeleniji, zdraviji i lepši.

„Posebno mi je pažnju skrenula činjenica da „Zelenilo“ brine o 1.330 dečjih igrališta. Samo taj segment da uređuju u dvomilionskom gradu već je važna i odgovorna stvar. Tim uređenim igralištima deci čine sretnije detinjstvo i utiču na njihov razvoj“, naveo je Radojičić.

Misija Zelenila je, kako je rekao, najviše fokusirana da grad bude zeleniji i zdraviji za sugrađane.

„Pored svih drugih pođednako važnih segmenata, koje moji saradnici odlično i odgovorno obavljaju, najviše se zalažem da grad bude zdraviji. Svestan sam koliko je infrastruktura važna i vidite koliko se Goran Vesić zalaže za taj posao i zaista ga obavlja dobro. Moja pak usmerenja su ka zelenijem gradu i to sa Zelenilom mogu da učinim“, rekao je gradonačelnik.

Rekao je i da je cilj da se sadašnjih 15 odsto zelenih površina Beograda poveća do 2025. godine na 25 odsto.

„U narednom periodu imaćemo mnogo akcija u koje ćemo želeti da ukljičimo građane da zajedno učinimo grad zelenijim, ali tu ćemo najpre morati da imamo podršku Zelenila. Grad Beograd je uvek tu za ovo preduzeće, da vam omogući bolje uslove za rad. Vaša firma je velika zajednica od čak 1200 radnika, a na nama je da vam damo bolje uslove kako bi vi dali bolji svoj doprinos“, rekao je Radojičić i poželeo Zelenilu da još mnogo godina slavi i uspešno posluje.

Slobodan Stanojević je rekao da je pored veoma velikog broja projekata koje Zelenilo radi u Beogradu najponosniji na Park Vojvode Vuka koji je urađen u rekordnom roku za nešto više od 60 dana i koji je sada u punom kapacitetu korišćenja.

„U roku smo završili i plato kod beogradskog Pobednika na koji se čekalo 30 godina, kao i Pionirski park. Nakon 58 godina smo obnovili Park Prijateljstva, koji je ponos svih zaposlenih u našem preduzeću. Sa njim smo upotpunili Park Ušće koji je takve vrste jedan od najlepših u regionu i ovom delu Evrope“, rekao je Stanojević.

On je naveo da se danas radi na petnaestak gradilišta od kojih je izdvojio Park Milutina Milankovića i Park Šumice, gde se radovi odvijaju utvrđenom dinamikom i koji će uskoro biti dostupni građanima.

„Moja ocena je da je Zelenilo izraslo u jedno odgovorno, mobilno i odlično opremljeno preduzeće, koje prihvata sve izazove. Jako sam ponosan i na to što smo kroz brojne akcije uključili građane i zajedno smo u misiji za lepši, uređeniji i zeleniji Beograd“, rekao je direktor preduzeća.

Gradonačelnik je sa direktorom najboljim radnicima uručio zahvalnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.