U trendu

Judita Popović: Vlast ugrožava nezavisnost REM-a

Članica Saveta Regulatornog tela Srbije za elektronske medije (REM), Judita Popović izjavila je veleras za TV N1 da je „vlast u Srbiji zaslužna za ugrožavanje nezavisnosti“ Saveta REM.

Ona je navela da se ne oseća ugroženo i da je „potpuno nepotrebna i potpuno ishitrena“ bila večerašnja sednica Saveta REM-a koji je potom saopštio da obustavlja rad, za šta su razlozi „brojni“, a „kulminirali su činjenicom da je poslednjih dana ozbiljno ugrožena nezavisnost u radu i njihova bezbednost“.

Pošto na konkursu letos dozvolu nisu dobile televizije N1 i Nova S, Savet REM je naveo da se „pritisci kojima je REM izložen mogu uporediti s direktnim pozivanjem na linč cele institucije i pojedinaca u njenom sastavu“.

Članica Saveta Judita Popović je medjutim rekla da je „ugrožena nezavisnost REM-a, ali je pogrešna adresa… da su to civilni sektor, opozicione stranke i nezavisni mediji. Vrlo dobro se zna ko ugrožava nezavisnost REM-a, a to je prevashodno ova vlast“.

Dodala je da se na večerašnjoj sednici Saveta REM glasalo telefonskim putem, i da je većina odlučila da to telo od sutra obustavi rad.

Ona je rekla da je sednica zakazana i održana u veoma kratkom roku, i da je „odluka o štrajku REM-a“ usvojena sa sedam glasova za, i dva protiv.

„Ja se ne osećam ugroženo i smatram da je sednica bila potpuno nepotrebna i ishitrena. Na kraju krajeva, kada se priča o nezavisnosti REM-a, treba da se dobro prostudira situacija, a ne da se jednim pamfletom obrati javnosti tako jedna ugledna institucija“, ocenila je Popović saopštenje Saveta REM-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar