U trendu

Južna Morava u stagnaciji, Zapadna u blagom porastu

Južna Morava je na mernoj stanici Mojsinje, nedaleko od Kruševca, u stagnaciji, dok Zapadna Morava kod Jasike tokom prepodneva beleži blagi rast, a izlila se u delu starog korita u Čitluku, saopšteno je iz Gradskog šaba za vanredne situcije.

Prema podacima Štaba, Zapadna Morava je jutros kod Jasike bila na 187 centimetara, a u podne na 192 centimetra i očekuje se dalji porast. Redovna odbrana od poplava je na 350 centimetara, a ta reka se u Čutluku izlila u delu starog korita poplavivši oko 12 hektara oranica.

Južna Morava, koja je juče kod Mojsinja dostigla nivo redovne odbrane od poplava, jutros je bila na 313 centimetara, u podne na 309 centimetara, a do njenog blagog izlivanja je došlo u Djunisu.

Prema podacima Štaba reka Rasina je pre uliva u Ćelijsko jezero na 197 centrimetara, odnosno u blagom opadanju, a vode drugog reda i bujučni potoci su se vratili u korito.

Jedno domaćinstvo u zaseoku Burgići u Koševima je, kako navode u Štabu, i dalje ugroženo zbog bujične vode koja se sliva iz pravca Mačkovca i Trebotina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.