U trendu

Kada se vodi računa o svakom dinaru mnogo se može učiniti

BEOGRAD – Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković ocenio je da je danas održana sednica Skupštine grada pokazatelj da SNS vodi računa o Beograđanima i da iz sednice u sednicu odgovornom politikom i vođenjem računa o svakom dinaru mogu mnogo toga da učine za prestonicu Srbije.

Primetio je da ni na današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici SzS ili, kako kaže, Đilasovog saveza, koji je na ivici pucanja, niti su se udostojili da u sali na demokratski i pristojan način iskažu svoje nezadovoljstvo ukoliko ga imaju.

To što već više od godinu dana ne dolaze na sednice, kako je Mirković rekao novinarima u Centru „Sava“, pokazuje da su građani koji su glasali za njih svoj glas bacili i da su Dragan Đilas i ostali njegovi sateliti u tom Savezu izneverili poverenje građana.

Prema njegovim rečima, današnju sednicu obeležila je i konstruktivna rasprava s predstavnicima opozicije koji sede u Skupštini.

Današnja sednica, prema mišljenju Mirkovića, najbolji je pokazatelj da i u teškoj situaciji koju niko nije mogao da predvidi, a izazvanoj epidemijom virusa korona, gradska vlast vodi računa o svakom dinaru i ne zadužuje se dodatno kao što je to radio Đilas dok je bio gradonačelnik.

„Paralelno s tim, Đilas nije ispalćivao ni socijalne dodatke, ostajao je dužan i trudnicama, svakome kome je mogao, a paralelno sa tim štetu je činio i našim građanima, pa je tako 15.000 porodica opteretio jer im je duplo naplaćivao vrtiće i te dugove mi vraćamo“, kazao je Mirković.

Ono što dodatno raduje odbornike SNS-a jeste što je današnjim rebalansom budžeta odvojen novac za izgradnju novih pet vrtića, što će sa prethodnih šest činiti ukupno 11 novih vrtića u Gradu Beogradu.

„I to je pokazatelj da nastavljamo sa politikom da liste čekanja svedemo na nulu“, dodao je šef odborničke grupe SNS-a.

Ističe da i u teškoj situaciji izazvanoj epidemijom virusa korona, Grad Beograda može i u budućem periodu da funkcioniše bez dodatnog zaduživanja.

Mirković je prokomentarisao i stanje u opštini Stari grad koju je donedavno vodio Marko Bastać i kazao da je Bastać ostavio iza sebe katastrofu.

„Uspeo je da za kancelarijski materijal potroši 6,9 miliona dinara, a imao je svega 75 zaposlenih. Taj čovek je svaki treći dinar opštine potrošio na agencije koje su taj novac isplaćivali njegovim aktivistima na ruke. S tom praksom mora da se prestane“, kazao je Mirković.

Ocenio je da su Bastaća najbolje kaznili građani tako što su mu uskratili poverenje na izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.