U trendu

Kako je zatvorena zelena pijaca u Guči

GUČA – Na mestu gde je u Guči decenijama bila pijaca na kojoj se trgovalo zelenišom, voćem i rakijom, danas je brisan prostor.

Varošica je ostala bez pijace jer je vlasnik tog poseda, preduzeće „Voćar produkt” iz Guče, rasprodalo tržnicu privatnim licima i dućandžijama, pa se sad Gučani povrćem i voćem snabdevaju iz dućana.

„Nije nam bila namera da zatvorimo pijacu, već da ona opstane, jer je uostalom deo tradicije našeg mesta. Pre dve godine, na sastanku u Skupštini opštine Lučani ponudio sam rukovodstvu da pijacu u kompenzaciju preuzme ‘Komunalac’ iz Lučana, prema kome smo mi kao preduzeće imali određene finansijske obaveze. Međutim, predsednica opštine Vesna Stambolić mi je rekla: ‘Ti slobodno prodaj šta je tvoje, mi nismo zainteresovani’. Tako sam i uradio“, kaže za Glas zapadne Srbije Đoko Surudžić, vlasnik „Voćar produkta” i u vreme tih razgovor direktor preduzeća.

On napominje da je primoran da rešava status imovine „Voćara”.

„U našem vlasništvu su ulice u Guči, igrališta, groblja, na sve mi plaćamo obaveze, iako je korisnik opština Lučani. Zato sam prinuđen da tu imovinu uvedemo u zakonske okvire“, rekao je Surudžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.