U trendu

Kampanja za učešće studenata iz Srbije na Svetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu

Akademska debatna mreža „Otvorena komunikacija“ je pokrenula kampanju kako bi omogućila da ekipa studenata iz Srbije učestvuje na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu.

Cilj kampanje „Pošaljimo srpske studente u Vijetnam na Svetsko univerzitetsko prvenstvo u debati“ je obezbedjivanje novčanih sredstava putem platforme Donacije.rs.

Potrebno je sakupiti 2.091.596 RSD (oko 17.800 evra) da bi 13 studenata iz Srbije imalo mogućnost da predstavlja svoju zemlju i univerzitet.

Kampanja traje od danas do 22.juna.

Ovogodišnje svetsko debatno prvenstvo se održiva u Ho Ši Min Sitiju, u Vijetnamu, a zbog visokih troškova putovanja i učešća na takmičenju, odlazak debatera iz Srbije neće biti moguć bez podrške građana i građanki.

U ekipi iz Srbije su studenati sa Pravnog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka, Filozofskog fakulteta, Fizičkog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Biološkog fakulteta i Fakulteta muzičke umetnosti.

Debateri iz Srbije godinama postižu značajne uspehe na debatnim prvenstvima, a titulu svetskih prvaka za Univerzitet u Beogradu obezbedili su 2017. i 2022. godine.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo je takmičenje s tradicijom od preko 44 godine. U tom prestižnom takmičenju učestvuje više od 1.000 studenata iz celog sveta, uključujući renomirane univerzitete poput Oksforda, Harvarda, Kembridža i Prinstona.

Informacije o kampanji, kao i način za podržavanje kampanje, možete su na https://www.donacije.rs/projekat/ok-svetsko-prvenstvo2023/. Više informacija i odgovori na pitanja mogu se meljom dobiti od Katarine Lazić (lazic@ok.org.rs ).

„Otvorena komunikacija“ je neprofitna, nevladina organizacija koja se od 1997. godine bavi promocijom kulture dijaloga i neformalnom edukacijom studenata i srednjoškolaca radi razvoja kritičkog mišljenja. Ovi ciljevi se primarno ostvaruju kroz podučavanje mladih akademskoj debati.

„Otvorena komunikacija“ godinama radi sa studentima i srednjoškolcima širom Srbije, pružajući besplatne kurseve akademske debate u više od deset obrazovnih institucija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.