U trendu

Kanarevo brdo: Zabava za decu u rekonstruisanom parku

BEOGRAD – U parku na Kanarevom brdu danas je organizovana zabava za mališane, čime je ovaj rekonstruisani park zvanično otvoren.

Inicijativa za obnovu parka potekla je od Gradske opštine Rakovica, dok je radove izvelo JKP „Zelenilo Beograd“, saopštio je opštinski odsek za informisanje.

Rekonstruisani park obišli su državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima i predstavnici JKP „Zelenilo Beograd“.

Miličković i Simić družili su se sa mališanima kojima su delili slatkiše i druge poklone. U veseloj muzici i dobroj atmosferi decu su u zabavljale maskote popularnih animiranih junaka.

Rekonstruisani park nalazi se u ulici Kanarevo brdo i prostire se od broja 1 do 5. Park se sastoji od dva igrališta.

Na većem igralištu postavljen je jedan kombinovani multifunkcionalni rekvizit, dve njihalice, ljuljaška sa dva sedišta i klackalica sa dve rude. Na manjem igralištu postavljen je jedan kombinovani multifunkcionalni rekvizit, po jedna njihalica i vrteška i jedne klackalice sa dve rude. Park ima i miran kutak za odmor sa tri šahovska stola.

Osim toga sve prilazne staze i stepeništa parku su rekonstruisane, postavljene su klupe, dok je zasađena trava i drugo rastinje.

Gradska opština Rakovica je 2012. godine pokrenula akciju „Parkići za sve“ u sklopu koje je izgrađeno i rekonstruisano blizu 80 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih uređenih javnih površina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.