U trendu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini

 Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ponovo kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, koja se našla na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje.

„Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu“, ukazuje se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da je kamera, postavljena na kući nakon prethodnog incidenta, zabeležila novi, jučerašnji, napad a da je snimak predat kosovskoj policiji i istakli da posebno zabrinjava što napadači ostaju nekažnjeni.

„Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda“, ocenili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.