U trendu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Ranjeni mladić zbrinut u bolnici u Pasjanu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da će Boban Đuzić (20) iz Mogile kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u rame, provesti naredne dane u bolnici u Pasjanu kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju negu.

U saopštenju je navedeno da je mladića napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao psa i da mu je pružena prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, te da je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu kod Gnjilana.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenili su da je taj napad posledica „antisrpske politike i tenzija“ za koje su optužili premijera Kosova Aljbina Kurtija da ih svakodnevno izaziva, a izrazili su očekivanje da će međunarodni predstavnici da reaguju.

Srpska lista: Odgovornost za napade na Srbe snose Kurti, njegovi sledbenici i međunarodna zajednica

Srpska lista ocenila je danas da odgovornost za napade na Srbe na Kosovu i Metohiji, snose kosovski premijer Aljbin Kurti, njegovi sledbenici i međunarodna zajednica „koja ćutke prelazi preko tih etnički motivisanih napada“.

Prema navodima Srpske liste 20-godišnji Boban Đuzić iz Mogile kod Vitine, koji je ranjen u napadu nožem, „samo pukom srećom“ nije životno ugrožen, ali je strah srpskog naroda na Kosovu i Metohiji „sve veći, jer ekstremisti ne staju sa napadima na sve što je srpsko“.

„Posledica antisrpske histerije diktatorskog režima Aljbina Kurtija svakoga dana proizvede napad na srpsku decu, srpske mladiće, imovinu ili Srpsku pravoslavnu crkvu“, ocenila je ta stranka.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da će Đuzić, kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u rame, provesti naredne dane u bolnici u Pasjanu kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju negu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.