U trendu

Kazniti napadače na novinare u novosadskoj Visokoj poslovnoj školi

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je danas zbog napada poslovodstva Visoke poslovne škole u Novom Sadu na novinara Blica i fotoreportera agencije Beta i zatražilo da vinovnici napada budu kažnjeni u skladu sa zakonom.

„NUNS zahteva da vinovnici napada budu kažnjeni u skladu sa zakonom, tim pre što su protagonisti ovog skandaloznog incidenta prosvetni radnici, koji bi svakako morali da budu svesni uloge i značaja novinara i javnog informisanja“, navodi se u saopštenju.

Direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragica Tomić odbila je juče da preda funkciju direktoru Patriku Dridu koga je Pokrajinska vlada postavila na to mesto i zabranila predstavnicima medija da udju u zgradu škole.

Nakon što su oni, ipak, ušli u zgradu, ljudi iz kabineta direktorke napali su novinara Blica i fotoreportera agencije Beta i onemogućili im da rade svoj posao.

Direktorka i njeni saradnici su omalovažavali i vredjali predstavnike medija, ispitujući ih ko im je platio da isprate taj dogadjaj, a profesorka Milka Imbronjev ih je bukvalno izgurala iz kancelarije.

Verbalni napad na novinare je nastavljen u školskom holu, sve do dolaska policije.

Rukovodstvo Visoko poslovne škole oglasilo se saopštenjem u kojem tvrdi da su novinari bez odobrenja i legitimisanja provalili u školu, te da je uprava škole nije znala da su to pravi novinari.

Novinar Blica, medjutim, tvrdi da je na portirnici škole ostavio svoju novinarsku legitimaciju upravo zato da bi njegova poseta bila evidentirana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar