U trendu

Klavir za MŠ Davorin Jenko,predviđena sredstva za još jedan

BEOGRAD – Muzička škola „Davorin Jenko“ u opštini Rakovica dobila je danas klavir od Grada Beograda, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da su finansijskim planom grada predviđena sredstva da ta škola nabavi još jedan klavir.

U školi „Davorin Jenko“ danas se održava međunarodno takmičenje pijanista na kome učestvuju učenici iz Srbije i još pet zemalja.

„To je veliki događaj, jer će danas ovde biti naši najveći mladi talenti. Upravo zato smo izabrali današnji dan da, kao Grad Beograd, ovoj muzičkoj školi poklonimo jedan klavir“, rekao je Vesić i pojasnio da je u pitanju koncertni klavir koji se do skoro nalazio u Centru „Sava“.

Dodao je da je siguran da će taj klavir pomoći učenicima da još bolje sviraju i budu spremni za velika takmičenja.

Vesić je rekao da je Grad finansijskim planom, u dogovoru sa opštinom i muzičkom školom, predvideo sredstva da mogu da kupe još jedan klavir.

Ukazao je da je neophodno da se što više ulaže u mlade talente, pogotovo muzičke talente, jer, dodao je, ima mnogo talentovane dece koja mogu da postignu uspeh ako im se pruži adekvatna podrška i omogući im da razviju svoj talenat.

„Zato postoji naša Fondacija za mlade talente, Grad, opštine, ali i kompanije koje bi htele da pomognu. Ovom prilikom pozivam firme koje dobro posluju, a u Beogradu ih ima dosta, da razmisle da koji dinar odvoje i za muzičke škole jer to deci koja ih pohađaju puno znači. Muzički instrumenti za prihode kompanija nisu tako skupi, a osećaće se lepo jer će učiniti nešto dobro za neko dete“, rekao je Vesić.

Dodao je da se i sam tako osećao kada je kupio violinu jednoj devojčici koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici, koja je na taj način želela da skupi novac za novi instrument.

Direktorka Muzičke škole „Davorin Jenko“ Slađana Šegavčić rekla je da im klavir koji su dobili mnogo znači, kao i onaj koji će kupiti od sredstava Grada Beograda.

„Svaka pomoć koja može da stigne od Grada, opštine, kompanija, dobrodošla je, jer nam je stvarno potrebna i dobro je da se ovakve stvari dešavaju“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar