U trendu

Klima u vozilima javnog prevoza kada je temperatura preko 25

BEOGRAD – Klima uređaji u vozilima javnog prevoza počeli su da se koriste, a po proceduri vozači su dužni da uključe klima uređaje kada spoljašna temperatura pređe 25 stepeni Celzijusa.

“Kada se steknu uslovi za uključivanje klima uređaja, tada temperatura u vozilu bude niža od dva do pet stepeni Celzijusa u odnosu na spoljnu temperaturu”, rekao je za Tanjug Bojan Brežančić iz JKP “GSP“ Beograd.

JKP „GSP” je već prošle nedelje ubacilo u test aktivaciju svih klima uređaja i postoji spisak vozila u kojima klima ne radi, a to je mali broj vozila.

„Reč je o novim BMC vozilima, možda desetak od 70 koliko posedujemo trenutno ne radi, ali se radi na njihovom osposobljavanju od strane ovlašćenog servisera, jer su ova vozila u garantnom roku. Mi svakodnevno vršimo preglede klima uređaja”, rekao je Brežančić.

Kada su u pitanju vozila marke Solaris i starijih koja poseduju klima uređaje njih popravlja spoljni izvođač.

„Posedujemo 100 Solaris vozila i u većinim klima uređaji rade, ali svakako sve pripremamo za letnju sezonu, kao i 70 BMC vozila”, rekao je Brežančić.

On je dodao da GSP ima i osam Ikarbusovih vozila novijeg tipa, 2017. godište i u njima većina klima uređaja radi.

„Željno isčekijemo nova vozila koja nam stižu u septembru, pa će biti pojačan kapacitet i u rashlađivanju putnika”, rekao je Brežančić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar