U trendu

Klub medunarodnog prijateljstva, predavanje za decu o Izraelu

BEOGRAD – Nakon pauze zbog pandemije korona virusa, Dečji kulturni centar Beograd ponovo pokreće Klub međunarodnog prijateljstva sa željom da mališanima predstavi i približi udaljene krajeve, drugačije kulture i zanimljive činjenice.

Prvi gost biće Izrael koji će se predstaviti 24. februara u 18 sati, a povodom obeležavanja 30 godina od ponovnog uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, Dečji kulturni centar Beograd je u saradnji sa ambasadom Izraela pripremio niz zabavnih i edukativnih aktivnosti koje će se odvijati tokom ove godine.

Kako se navodi na sajtu te ustanove, prva planirana aktivnost biće interaktivno predavanje pod nazivom „Upoznajte Izrael“ namenjeno deci školskog uzrasta.

Deca će na predavanju, kako se dodaje, čuti razne zanimljivosti i na zabavan način naučiti osnovne podatke o Izraelu kao zemlji tehnoloških inovacija, duge istorije, uzbudljive i egzotične prirode, krofnica, ulične umetnosti, pasa i čeri paradajza.

Nakon predavanja će, uz ukuse Izraela, imati priliku da naučeno testiraju na kvizu na kome će moći da osvoje različite poklone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.