U trendu

Knić: Duplo više beba nego pre četiri godine, mladi ostaju i zasnivaju porodice

Na teritoriji opštine Knić u 2020. godini rodjeno je 108 beba, gotovo duplo više nego 2016. kada su se rodile 63, rečeno je danas priliko posete državne sekretarke u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Milka Milovanović Minić.

Ona je navela da je opremanje škola i vrtića i dobra saobraćajna povezanost s velikim gradskim centrima, zahvaljujući ulaganju opštine u srcu Šumadije, opredelilo mlade ljude da ostanu tu i zasnivaju svoje porodice, saopšteno je iz Vlade.

„Rezultati ulaganja u lokalne samouprave treba da budu merljivi kroz konkretne i jasne pozitivne efekte na kvalitet i uslove za život gradjana. Opština Knić se stara kako o najmladjima tako i o najstarijima, da imaju dostupne zdravstvene usluge, što se posebno odnosi na žene starije od 65 godina u ruralnim sredinama“, rekla je Milovanović Minić.

Predsednik opštine Srećko Ilić istakao je da 50 mališana čeka upis u vrtić i da je to problem koji uskoro mora da bude rešen.

U planu je proširenje OŠ „Vuk Karadžić“ i rekonstrukcija škole u selu Bare, kao i izgradnja vrtića u Gruži i Toponici.

Lokalno rukovodstvo nastoji da u saradnji s nadležnim ministarstvima obezbedi subvencije za mlade bračne parove kroz podsticaje u poljoprivredi i preduzetništvu.

U planu je opremanje industrijske zone i dovodjenje investitora, kako bi se otvorila nova radna mesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.