Kolarić: Veliki broj radova na Čukarici za lepši izgled i veću bezbednost

BEOGRAD – Na Julinom brdu počeli su radovi na sanaciji ulica u vrednost od oko 28 miliona dinara, koji će trajati mesec dana, rekao je danas predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Prema njegovi rečima, veoma obimni radovi su započeti na sanaciji Ulice poručnika Spasića i Mašere, na potezu od raskrsnice sa Vodovodskom ulicom i oko solitera na Julinom brdu, u ukupnoj dužini od oko 1.000 metara.

“Potez oko solitera u Ulici poručnika Spasića i Mašere dugi niz godina nije saniran, te smo uređenje ove saobraćajnice stavili na listu prioriteta“, rekao je Kolarić za Tanjug.

Precizirao je da će radovima biti obuhvaćeno skidanje starog, dotrajalog asfalta, popravka šahtova, slivnika i šibera, kao i kolovozne konstrukcije na mestima gde je potrebno, nakon čega će biti postavljen novi sloj asfalta.
“Vrednost ovih radova je oko 28 miliona dinara, investitor je JP „Putevi Beograda“, a izvođač JKP „Beograd put“. Završetak radova se očekuje u narednih mesec dana”, rekao je Kolarić.
Najavio je da će na predlog sugrađana, Gradska opština Čukarica na Julinom brdu sanirati i veliko stepenište koje povezuje ovu ulicu i Ulicu Marine Veličković.

„Opština je uradila projektno-tehničku dokumentaciju za navedeno stepenište, koje je veoma frekventno, te je njegova sanacija bila prekopotrebna. Ovo stepenište je dugo 150 metara, a vrednost radova iznosi oko 10 miliona dinara”, rekao je Kolarić.
Kako kaže, radovi će doprineti ne samo lepšem izgledu, nego i povećanju bezbednosti stanara koji koriste stepenište.

Podsetio je da je prošle godine sanirano i najduže stepenište u Beogradu, koje povezuje Čukaričku padinu i Banovo brdo i ima više od 180 gazišta.
“Gardska opština Čukarica je izdvojila iz opštinskog budžeta oko 25 miliona dinara za uređenje osam ulica u naseljima Sremčica – Stefana Brankovića, Porodice Tanasijević, Abadžijska, Komitska i Učitelja Živka, zatim Rušanj -Save Hadžića, Umka -Vuka Karadžića i Velika Moštanica Stevana Stevanovića”, rekao je Kolarić.
Naveo je da je u toku sanacija kolovoza u ulici Crveno barjače u naselju Bele vode u dužini od oko 500 metara i dodao da je reč o jednoj od najprometnijih ulica u naselju Bele vode, u neposrednoj blizini Osnovne škole „Miroslav Antić“, koja se obnavlja posle više od decenije”, rekao je Kolarić.
“Radovi su počeli i u naselju Ostružnica, gde se obavlja uređenje Ulice Vuka Karadžića. Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP “Beograd put” sprovode sanaciju kolovoza i proširenje ulice”, rekao je Kolarić.
Takođe, kako je naglasio, trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama 1. maja i 7. jula u naselju Velika Moštanica u dužini od oko 1.500 metara, kao i u Ulici Ilije Milićevića u Rušnju u dužini od oko 1.300 metara.
Onje kao najznačajnije označio radove na osvetljavanji puta koji povezje naselja Sremčica i Železnik, koje je nedavno završilo JKP „Javno osvetljenje.

„Na ovoj deonici dugoj 1.700 metara postvljena je javna rasveta sa 60 solarnih panela, koji će osim ekoloških prednosti i velikih ušteda, značajno doprineti bezbednosti učesnika u saobraćaju. Planirani radovi u narednom periodu će biti na sledećim lokacijama: na potezu od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje do Hale sportova u Žarkovu, u Lazarevačkom drumu 2-4 i u Ulici 7. jula u Ostružnici, gde se osvetljava prolaz i pešačka staza u dužini od 1.300 metara”, rekao je Kolarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.