U trendu

Kompanija 'Dijamant' donirala milion dinara za pomoć osobama sa Daunovim sindromom (FOTO)

Kompanija „Dijamant“ uručila je danas u galeriji „Progres“ u Beogradu, donaciju od milion dinara Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom.

U galeriji se održava izložba radova nastalih u okviru likovnog konkursa „Prati suncokret“ na kome su učestvovale osobe sa Daunovim sindromom, a zrenjaninski „Dijamant“ je odvojio nekoliko radova koje su iskoristili za promociju u okviru koje je prikupljena donacija.

Predsednica Saveza udruženja osoba sa Daunovim sindromom Snežana Milivojević primila je donaciju u ime Saveza i navela da je cela akcija „Prati suncokret“ značajna zbog skretanja pažnje društva na osobe sa Daunovim sindromom.

„Javnost uglavnom ne zna da osobe sa ovom genetskom mutacijom imaju veliki potencijal za samostalni život ukoliko im se omogući školovanje, ali i uključivanje u društvo“, navela je ona.

Generalni sekretar Privredne komore Srbije (PKS) za trgovinu Žarko Malinović istakao je da je to sjajan čin gde se delu može videti društvena odgovornost jedne srpske kompanije i pozvao i druge domaće kompanije da se uključe u zajednicu.

Novac za ovu donaciju prikupljen je tokom prethodnih meseci, a biće rasporedjen organizacijama u Nišu, Novom Sadu, Zaječaru, Kragujevcu, Jagodini, Pirotu, Požarevcu i Beogradu.

Kompanija „Dijamant“ planira da ta akcija postane redovna i da ponovo bude organizovana na jesen.

„Cilj je ne samo finansijska pomoć osamostaljivanju osoba sa Daunovim sindromom, već i skretanje pažnje javnosti na to da zdrave i osobe sa Daunovim sindromom imaju više sličnosti nego razlika“, rekla je agenciji Beta menadžerka te kompanije Bojana Petrašek Dundjerski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.