U trendu

Kompanija Mineko pozvala studente geologije da konkurišu za stipendije Fondacije Evro za znanje

Britanska kompanija Mineko (Mineco), jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, i ove godine će preko Fondacije „Evro za znanje“ obezbediti dve stipendije za studente četvrte godine osnovnih studija Rudarsko-geološkog fakulteta, na smeru Istraživanje ležišta mineralnih sirovina – Modul ekonomska geologija, saopšteno je danas.

Ovo je deseta godina kako Fondacija raspisuje konkurs, a Mineko sedam godina zaredom podržava tu inicijativu.

U kompaniji Mineco se nadaju da će i ovogodišnji stipendisti želeti da se upoznaju sa radom u nekom od njihovih rudnika, steknu kontakte i prođu korisnu praksu.

Iznos svake stipendije je 120.000 dinara, za školsku 2022/23 godinu i otvoren je do 5. oktobra.

Sve stipendije se dodeljuju bespovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.

Uz molbu, zainteresovani studenti treba da dostave potvrdu o upisanoj godini, sa prosečnom ocenom na studijama. Takođe, Fondaciji „Evro za znanje“ potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja u poslednja tri meseca, ili potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje ukoliko roditelji nisu zaposleni.

Kandidati mogu da dostave i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.

Rezultati konkursa biće poznati do kraja oktobra. O načinu izbora stipendista kandidati se mogu obavestiti na sajtu https://www.evrozaznanje.rs/.

Mineko je međunarodna grupa kompanija čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja, a posluje na četiri kontinenta – u Evropi, Aziji, Africi i Severnoj Americi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar