U trendu

Komunalna milicija zatekla 11 gostiju bez sertifikata

BEOGRAD – Komunalna milicija u Beogradu je tokom noći zajedno sa sanitarnom inspekcijom kontrolisala oko 800 gostiju u 200 ugostiteljskih objerkata i zatekla 11 osoba bez odgovarajućeg zelenog certifikata i nepravilnosti u šest objekata, izjavio je danas rukovodilac Sektora za unutrašnju kontrolu Komulanne milicije Ranko Šekularac.

„Nismo imali mnogo pokušaja da se tuđ zeleni certifikat predstavi kao svoj. Apelujem na kovid redare u slučaju kada posumnjaju u verodostrojnost zelenog certifikata, ili imaju gosta koji ne želi da se legitimiše, odmah pozovu Komunalnu miliciju i mi ćemo jednostavno skeniranjem QR koda i podataka iz lične karte videti da li se podudaraju“, rekao je Šekularac gostujući na TV K1.

Dodao je da će, u slučaju nepodudaranja ppodataka kontrolisana osoba biti sankcionisana kao da nema zeleni certifikat, ali da takav građanin rizikuje ozbiljniju kaznu.

„Osim prekršajne prijave, mi ćemo obavestiti i nadležno tužilaštvo koje će utvrđivati da li postoji krivično delo felsifikovanja, tako da se rizikuje da se iz prekršaja pređe u polje krivične odgovorosti. Zato pozivam sve da se na legalan način obzebedi zeleni certifikat, a najbolj je vakcinacijom“, naglasio je Šekularac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar